Enterijer fotokopirnice Rival Copy

Kategorija: Enterijer, poslovni prostor
Površina: 70m2
Lokacija: ulica Majora Zorana Radosavljevića, Beograd
Klijent: Rival Copy doo, Beograd
Status: Idejni projekat 2014.
Autori: Đorđe Alfirević, Sanja Simonović Alfirević

Prostor fotokopirnice se nalazi u prizemlju višespratne stambene zgrade i sastoji se iz dva nivoa. Programom je traženo da se u prizemnom delu formira uslužni deo sa prostorom za prijem klijenata i radnim prostorom za fotokopiranje, servisni deo za popravku mašina i zamenu tonera, kancelarijom i pomoćnim prostorima, dok je podrumski prostor planiran da bude magacin. Želja investitora je bila i da se u materijalizaciji površina u lokalu primene tople i prijatne boje. Stav arhitekata je bio da je neophodno da se proces rada u lokalu izloži pogledu prolaznika čime bi aktivnosti poslužile kao živa reklama za fotokopirnicu. Zona pristupa klijenata je odvojena od radne zone lokala kontinualnim pultom, koji je distanciran u odnosu na radne površine stolova zbog čega se stiče utisak da lebdi, dok se u zaleđu nalazi zid-paravan i sistem dinamično organizovanih polica za odlaganje kopiranog materijala. Dominantni zid u enterijeru je obložen univer panelima preko kojih je odštampan zaštitni znak firme. U materijalizaciji lokala su primenjene tople, sedefaste i drap nijanse, koje se vizuelno povezuju sa podom od granitne keramike koji je u boji slonove kosti. U obradi pulta su primenjene ploče od poliranog medijapana, dok su vertikalne površine od ploča univera.